Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt vannak az új Infi termékek, de már Nocpix néven: debütált a hőkamerapiac új márkája

Olvasási idő: 4 perc Elrajtolt a Nocpix, az Infiray új márkája és dedikáltan vadász-technikával foglalkozó leányvállalata tucatnyi új termékkel. Ez a jövő, szóval aki az új Infiray motyókat jött olvasni, jó helyen jár. 🙂

A Nocpix egy újonnan alapított hőkamera márka, melynek fókuszában kifejezetten a vadászok állnak. Jóllehet ez egy új cég és egy új márkanév, a piacon már kitörölhetetlen nevet szerzett InfiRay Technologies áll mögötte. 

Az InfiRay a vadász-termékek mellett foglalkozik ipari, őrzésvédelmi és egyéb technikával is. Most érezték elérkezettnek az időt arra, hogy egy önálló márka megalapításával létrejöjjön egy új leányvállalat, ami csak és kizárólag a vadászokra fókuszál. Egy rövid átmeneti időszakban lesz még némi átfedés a két márka között, nem szűnik meg az InfiRay Outdoor hőkamera-márka sem, de a cég hosszú távon a Nocpixet szánja a vadászati szegmensbe, az eddig megismert innovatív szellemiséggel, ámde nagyobb odafigyeléssel és erőfeszítésekkel, továbbá komolyabb marketingtevékenységgel. Ahogy ők fogalmaztak, a Nocpix termékekbe beleadnak apait-anyait a vadász-igényeknek megfelelően, és a felhasználói visszajelzésekre alapozva.

A ma bemutatásra került új termékek már ezt a szellemiséget követik.

A Nocpix VISTA kereső hőkamera igen magasra teszi a lécet. Minden szempontból egyedi és csúcskategóriás a piacon, hiszen 15mK érzékenysége, 60Hz képfrissítése, F0.9-es objektíve, hatalmas, 2560px felbontású, 1.03″ méretű, kerek kijelzője (Vision+), mesterséges intelligencia által vezérelt algoritmusa (Reality+), továbbá objektívbe integrált, 1200 méteres, lézeres távmérője senki másnak nincs kereső hőkamerában. Ehhez jön még hozzá az elektronikus képstabilizátor és a 2db cserélhető 4400mAh-s akku összesen 11 óra üzemidővel. A Vista négy verzióban érkezik:

  • Vista H35 – 640 35mm
  • Vista H35R – 640 35mm + LRF
  • Vista H50 – 640 50mm
  • Vista H50R – 640 50mm + LRF

Aztán az idén tavasszal debütált Infiray Iris széria átköltözik az új brand alá Nocpix LUMI néven, de nem csak küllemében újul meg (teljesen fekete lesz), hanem belsőleg is. Kiszélesítik a palettát, így a legkisebb 256-os belépő felbontástól, a középkategóriás 384-en át, a csúcs 640-es verzióig elérhető lesz, amire sokan vágytak. 18mK-re vitték le az érzékenységét a legtöbb modellnek, és továbbfejlesztették a benne dolgozó mesterséges intelligencia (Reality+) vezérelte algoritmust is.

Nocpix LUMI modellek:

  • Lumi P13 – 256 13mm F0.9 – 20mK
  • Lumi L19 – 384 19mm F0.9 – 18mK
  • Lumi L35 – 384 35mm F0.9 – 18mK
  • Lumi H35 – 640 35mm F0.9 – 18mK

Ebbe is belekerül az elektronikus képstabilizálás, és persze maradnak az Irisnél már népszerűvé vált tulajdonságok, mint a hatalmas és kényelmes betekintésű 10mm-es kilépő pupilla az okulárban, az extrém módon leszabályozható fényerő, szemkímélő hőképekkel, a polaritásfüggetlen cserélhető akku (18650), az aprócska méret, könnyű súly és az ergonomikus kialakítás, kezelés, hogy csak néhányat említsek.

A harmadik család szintén egy komoly húzás az új vállalattól. A Nocpix ACE hőkamera céltávcsőcsalád egyesíti az eddig is nagy népszerűségnek örvendő Infiray Tube és Tube SE távcsövek pozitív tulajdonságait (pl. dedikált funkciógombok és fizikai zoomgyűrű egyaránt helyet kapott), ám külön kiemelendő, hogy itt a megszokott digitális zoom mellett korszakalkotó, szabályozható kijelzőnagyítást kapunk a hátsó zoomgyűrűvel (ún. okulár zoom), melyet a hatalmas, 2560x2560px felbontású, 1.03″ méretű kerek kijelző (Vision+) könnyedén kiszolgál. Természetesen mindez a legmodernebb 15mK-es érzékenységű szenzorokkal és a 60Hz képfrissítéssel. A praktikusabb kezelés mellett néhány ACE modell szintén megkapja a Nocpix forradalmi, objektívbe integrált, 1200 méteres lézeres távmérőjét (természetesen ballisztikai kalkulátorral, MOA+MIL/cm/). E távmérő különlegessége gyártókhoz átlal kínált megoldásokhoz képest, hogy kompaktabb méretű, kiszorították a tubus szélére is, ezért konstrukciójából fakadóan nem melegíti az objektívet, és kevesebbet takar ki az egyébként is megnövelt átmérőjű frontlencséből, ami a jobb hőhasznosítást szolgálja. Robusztus távcsövekre készüljünk, hiszen az 50mm-es F0.9-es fényerejű objektívek már nem játékszerek. Mégis, a külcsín átszabásával, a fókuszgyűrű gumírozásának elhagyásával okozott letisztultsággal egy egészen elegáns céltávcsövet láthatnak majd a vásárlók a polcokon, ami nem annyira “technikának” fog kinézni, mint a korábbi modellek. A távcsövek többségébe zár- és akadásmentes kalibrálás kerül, továbbá mindegyikbe pozícióérzékeny automatikus stand-by mód, mely révén a távcső energiatakarékosan alszik a lesen, vagy a vállunkon, de ha célzásra emeljük, azonnal bekapcsol.

Az ACE modellek négyféle verzióban érkeznek:

  • Ace L35 – 384, 35mm F0.9, 18mK, 60Hz
  • Ace H50 – 640, 50mm F0.9, 15mK, 60Hz
  • Ace H50R – 640, 50mm F0.9, 15mK, 60Hz + LRF
  • Ace S60R – 1280, 60mm F1.0, 15mK, 50Hz + LRF

Külön kiemelendő az utolsó, HD-felbontású modell az ACE S60R, melyben az Infiray második generációs 1280-as szenzora dolgozik, a piacon egyedülállóan 50Hz képfrissítéssel és 15mK érzékenységgel. Ezzel még nem ért véget az Ace újításainak sora, de olyan sok lenne felsorolni, hogy azt majd inkább a tesztekben folytatom.

Érkezett még a bemutatással a Nocpix SLIM alsó-középkategóriás, kompakt céltávcsőcsaládja is, melyet az Infiray Rico távcsövek alá pozícionálnak. Ezek konkrétan a régi Infiray Saim modellek utódai. Bemutatták továbbá a Nocpix DOME autós hőkamerák új generációját is, melyről szintén egy külön tesztben fogok beszámolni.

Láthatjuk, hogy a Nocpix újabb szintet lépett az Infiray termékekhez képest. A gyártó ígérete szerint a jövő évben még határozottabban el fog különülni egymástól a két márka kínálata, melyből a Nocpix képviseli majd a magasabb kategóriát a cég állítása szerint.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix csúcs céltávcsövének tesztje.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix Dome M6T25S autós kereső hőkamera kicsomagolása, első benyomások

Videók

Olvasási idő: < 1 perc

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Az Infiray Rico 2 RH50R hőkamera céltávcső tesztvideója