Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Fontos változások a vadászati törvényben január 1-től

Olvasási idő: < 1 perc Az Országgyűlés 2021. december 14-én elfogadta a november elején benyújtott módosító javaslatokat a vadászati törvénnyel kapcsolatban. Változott a trófeabírálat határideje és jövőre engedélyezik bizonyos keretek között az elektronikus vadhívók használatát.

2022. január 1-től lép életbe az új jogszabály, melynek mostani kiegészítése szerint az agancsot és agyarat az elejtéstől/birtokbavételtől számított 30 napon belül kell bírálni vinni. Ragadozófajok esetében továbbra sem kötelező a bírálat, de ha valaki élne vele, ekkor is az elejtéstől számított 30 napon belül kell bemutatni a trófeát.

Átment továbbá az elektronikus vadhívókról szóló módosítás is. E szerint elektronikus akusztikai eszközt csak jogellenesen tilos használni, ám egyes, meghatározott vadfajok állományának hatékony csökkentése céljából engedélyezett lesz. Erről egyelőre nem tudunk semmit, ugyanis egy később megjelenő végrehajtási rendeletben (Vhr.) fogják megszabni, hogy melyek ezek a vadfajok. Feltételezem a róka és a sakál mindenképpen közte lesz.

Addig amíg a Vhr. meg nem jelenik, tilos elektronikus vadhívót használni vadászaton!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 2 perc Egyre több hőkamerában jelenik meg az EIS, most legutóbb a Nocpix tette bele az új keresőibe. Megmutatom mit jelent a...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Egy székely úriember megalkotta kvázi az Instagram vadász-változatát. Egy nemzetközi vadász-közösségi média platformot, ahol már gyűlik a nép, és a...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Gyakorlatilag utolsó pillanatban, október 31-én este jelent meg a Magyar Közlönyben a hangtompítókra vonatkozó részletszabályozás.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Megjelent a nyár elején módosított vadászati törvény új végrehajtási rendelete, mely bizonyos keretek között, de lehetővé teszi a hőkamerás vagy...