Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Mi ez a Nocpix-őrület pár hete?

Olvasási idő: 2 perc Új hőkameramárka születik a világra, ezen belül Magyarországra is. De ki is ez a Nocpix? Egy ismeretlen ismerős…

Mi az a Nocpix?

A Nocpix bár egy új márka, egy új cég lesz a piacon, azonban a jól ismert Infiray Technologies áll mögötte, az ő leányvállalatukról van szó.

A világ vezető hőkameraszenzor-gyártójáról sokan tudják, hogy a vadászati technika mellett foglalkoznak sokminden mással is: térfigyelő hőkamera, autós hőkamera, kutató-mentő hőkamera és önálló hőkameramodulok teszik ki még a palettát éppúgy, mint a megvásárolható OEM hőkamera-szenzorok.

Az Infiray elérkezettnek érezte az időt arra, hogy a vadász-outdoor üzletágat külön vállalattá fejlessze, és egyúttal új outdoor-márkát is alapítson. Ez a Nocpix, mely immáron az Infiray anyacég technológiai támogatásával, de önállóan fejleszt és működik.

Persze a kiválás és a fejlesztés nem most indul, ez többéves procedúra volt, csak most hozták nyilvánosságra. A 2024. szeptember 25-én bemutatásra kerülő termékpalettát tehát már évek óta fejlesztették.

Ez nem csak egy sima átnevezést jelent…

…hanem több annál. A Nocpix egy dedikált outdoor-technikai cég, melynek a fókuszában immáron 100%-ban a vadászok állnak, csak a vadászokra koncentrálnak, és a termékek újabb szintet lépnek a korábbi InfiRay eszközökhöz képest tudásban, minőségben és a legapróbb részletekben egyaránt.

Őket idézem:

“A Nocpix, az InfiRay Technologies által támogatott innovatív technológiai márka elkötelezett amellett, hogy az élvonalbeli technológiát egyesítse a vadászat régi hagyományaival. Koncentráltabb és kifinomultabb megoldást kínálunk, kifejezetten a hőkamerás vadászathoz szabva. Márkánk három kulcsfontosságú pilléren áll.
Először is, a szoftver és a szenzor fejlesztése – a Nocpix tökéletesen egyesíti az érzékelő és az AI képalgoritmusok erejét, páratlan képminőséget biztosítva minden kategóriában.
Másodszor, a végső vizuális élmény kezdete és vége – A Nocpix úttörő szerepet játszott a Vision+ rendszerben, amely szinergizálja a látás kulcsfontosságú összetevőinek teljesítményét, beleértve a lencsét, a mikrokijelzőt és az okulárt.
Végezetül az intuitív kezelőfelület kívül és belül – A Nocpix a felhasználók igényeit és szokásait helyezi tervezési filozófiája középpontjába, így a termékek úgy működnek, ahogyan elvárnád.
A Nocpix segítségével átláthatsz a sötétségen, így a minden vadászathoz szükséges tiszta látást és pontosságot biztosítod.”

Ezzel a váltással nem szűnik meg az Infiray márka. Egy rövid átmeneti időszakban lesz még némi átfedés a két brand kínálata között, ám jövő évben várható már egy határozottabb elkülönülés. A cég hosszú távon a Nocpixet szánja a vadászati szegmensbe az eddig megismert innovatív szellemiséggel, ámde nagyobb odafigyeléssel és erőfeszítésekkel, továbbá komolyabb marketingtevékenységgel is az ígéretek szerint. Ahogy ők fogalmaztak, “a Nocpix termékekbe beleadnak apait-anyait a vadász-igényeknek megfelelően, és a felhasználói visszajelzésekre alapozva”.

Mindennek ékes példája lesz a 2024. szeptember 25-én debütáló öt új Nocpix-termékcsalád (három kereső- és két céltávcsőcsalád), összesen több mint egytucat új termék, melyek a technológia élvonalában járnak majd, új dimenziót nyitva a felhasználói élményben, továbbra is követendő mércét állítva ezáltal a piacon.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc A Thermtec idei harmadik bemutatott modellcsaládja a kompakt Vidar céltávcső 2.0 verzió.

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Megújult a Thermtec Ares céltávcső család. 2.0-s verziót kapott az Ares 335, a 650, a zoomos 360 és 660, illetve...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Az általam nagyon kedvelt Thermtec márka új modellel bővítette a remekbe szabott WILD hőkamera keresőcsaládot: megérkezett a WILD-D.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc A Guide több új terméket mutatott be a napokban, amikkel új szintet lépett a márka. Már az is meglepő, hogy...