Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Már rendelhető az Infiray csúcs-előtéte

Olvasási idő: < 1 perc Magyarországon is rendelhető már az új Inifray MAH50R extra érzékenységgel, cserélhető akkuval, lézeres távmérővel és ballisztikai kalkulátorral.

Az Infiray a tavaszi termékbejelentésen mutatta meg a MATE MAH50R hőkamera előtétet, ami a népszerű MAH50 utóda. Különleges tudása abban rejlik, hogy immáron 18mK érzékenységű szenzor ketyeg benne, illetve a korábban is mágneses rögzítésű, tehát eltávolítható bluetooth-os távirányító helyére opcionálisan egy pótakkut is tehetünk, mely megnöveli a MAH50R üzemidejét. Egyébként ez a pótakku néhány korábbi, de friss gyártású MAH50-nel is kompatibilis. Legjobb tudomásom szerint azt kell figyelni, hogy a távirányító alatt kettő vagy három kis csatlakozó-érintkező van-e. Ha három, akkor kompatibilis az új akkupakkocskával.

További módosítás még a bajonettes adaptercsatlakozás. A MAH50R-t nem kell tekergetni a távcsőadapterre.

Az igazán komoly újdonság azonban a beépített, 1200 méteres távmérő, és a hozzá tartozó ballisztikai kalkulátor. Már az elején felmerült bennem a kérdés, hogy egy előtétben hogyan lehet megoldani a kalkulátor működését, aztán később ki is derült a módszer. Tornyos távcső vagy BDC szálkereszt kell hozzá, ugyanis az előtét csak mér, és kiszámolja, kijelzi a fölétartáshoz szükséges értékeket (MOA/cm), tehát a célzópontot/célpontot nem helyezi át magától.

Az alábbi videóban be is mutatja az Infiray a MAH50R ballisztikájának működését:

Az Infiray MATE MAH50R-t megtaláljátok a Leitz-Hungária webshopjában és viszonteladó partnereinél országszerte.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Elkészült a várva várt Infiray Tube TS60 bemutató. Nem hangsúlyoztam ki eléggé a tényt a videó elején, hogy azért...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A tudása és ára alapján slágerterméknek ígérkező Infiray IRIS IL19 és IL35 hőkamera keresők bemutatója. AI, nagy kijelző, polaritásfüggetlen...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 6 perc A Guide első fúziós hőkamerája kísért el néhány vadászatomon az elmúlt hónapban. Ha minden porcikája nem is nyűgözött le, de...