Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Vadvilág Magazin: új vadászújság a piacon

Olvasási idő: 2 perc Elstartolt az évszakonként megjelenő Vadvilág Magazin, Magyarország új vadászújsága, de ne gondoljuk, hogy új lap szállt most be a Nimród és a Magyar Vadászlap közti versenybe. Ez kicsit más, és nem is biztos, hogy minden hazai vadásznak szól, de bátorítanék mindenkit, hogy egy próbát tegyen vele.

2023 őszi számával elindult Halmágyi Takács István és Móró Lajos vezényletével a Vadvilág Magazin, “Vadászatok – Vadállatok – Világszerte” alcímmel. Bár a magazin 1500 Ft-ba kerül az újságárusoknál (előfizetve 1250), ezért a pénzért egy szép, igényes kiadványt kaphatunk a kezünkbe mostantól, negyedévente.

Az ügyvezetői beköszöntőben azt írják, hogy a Vadvilág Magazint azoknak készítik, akik érdeklődnek az idegen országok, földrészek vadfajai, vadászatuk és az ehhez szükséges eszközök iránt. Tehát nem hagyományos vadászújság, a meglévő nagy múltú, igényes vadászújságokkal nem akarnak és elmondásuk szerint nem is tudnának versenyezni.

A bemutatkozásban leírtaknak maximálisan meg is felel a kb. 100 oldalas kiadvány, melynek első fele a hegyi vadászatokról szól, vagyis a kőszáli kecske, a zerge, a hegyi nyala vadászatáról, a Sziklás-hegységtől a Pireneusokon át, a kirgiz hegyvidékig. A különféle kecske- és zergefajok is bemutatásra kerülnek. Ezen kívül távmérős céltávcső bemutató, portrék és a trófeák nyilvántartása és díjazása a téma.

A lap másik fele az afrikai vadászatokról szól, big five-ról, párduc-, de legfőképpen leopárdvadászatról, annak szépségeit és veszélyeit egyaránt bemutatva (szétkaszabolt háttal és vérző, bekötött fejjel illusztrálva azt, hogy a nagyragadozó Afrikában sem játék). Szó esik még az antilopszafari-puskákról, és egy szabó kínál tippeket arról, hogyan öltözködjünk szafarin praktikusan, de stílusosan. Eztán még szó esik Afrika földi csillagairól, a gyémántokról egy drágakőpiaci szakértő tollából.

Természetesen ahogy minden hazai magazinban, úgy a Vadvilágban is találunk reklámokat, de nem sokat, kb. 10 oldalanként egyet. Ezek között vannak vadászathoz köthető hirdetések és általános reklámok is, de vannak hasznosak is, melyek nem csak egyszerű hirdetések, hanem tartalmat, tudást és/vagy érdekességet átadó cikkekhez kötődnek (pl. Swarovski céltávcső, vagy az Ineos Grenadier terepjáró bemutatása). A reklámok nagyrésze azért picit sugallja ennek a lapnak a valódi célközönségét, de érdekességeket minden hazai vadász kétségen felül találhat a hasábokat olvasgatva. Olyanok tudást és élményeket, amiket a hazai, piacon lévő vadászlapokban jelenleg maximum 2-3 oldalban fedezhetünk fel, itt viszont 100 oldalon, igényes tálalásban adják nekünk.

A lap vezetői szerint az első számban megjelent 28 cikk szerzői egytől egyig az adott terület szakértői, köztük magyarok és külföldiek egyaránt megtalálhatók. Flier János, Molitorisz Károly, Ábel László, Paller Attila, Dr. Gergely Imre, Simon Szabolcs, Mizsei Bernadett, Ugray Tamás, Horthy Jenő, Kiss B. Zoltán, Németh Attila, Koch Csaba, Kovács László, Kanizsai Szilvia, Rónai Gábor, Szlifka János, továbbá Wayne Dietrichsen, Peter H. Capstick és Carl E. Akeley jegyzik az írásokat (utóbbi kettő esetében egy-egy korábbi művükből olvashatunk részletet). Az ügyvezető Halmágyi Takács nevéhez négy cikk is fűződik.

Ezúton kívánok sok sikert a Vadvilág Magazin szerkesztőségének!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Vadászkamara Elnökségének döntése alapján újabb projekttel bővült az „Ismerd meg a vadászokat!” kiemelt kamarai célprogram, hiszen a gyerekek már...