Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

A Zeissnek is lett nagyfelbontású hőkamerája

Olvasási idő: 2 perc Végre a Zeiss is előrukkolt egy nagyfelbontású kereső hőkamerával. Bár a legnagyobb szereplők már az 1024-es és 1280-as felbontások felé kacsingatnak, a Zeiss pedig még csak most lépett be a 640x480px világába, de legalább a DTI 6-os széria cserélhető objektívvel örvendezteti meg a felhasználót.

3 évvel ezelőtt mutatta be a Zeiss a DTI fantázianevű kereső hőkamerájukat, azóta vártunk valami újításra, vagy termékpaletta bővítésre. Most ez a nap is eljött, bemutatták a DTI 6/20 és DTI 6/40 nevű készülékeiket, melyeket a Zeiss elmondása szerint teljes egészében Wetzlarban terveztek és gyártottak.

Mindkettőben 640x480px 12 µm-os szenzor ketyeg és 1024x768px AMOLED kijelző vetíti a felhasználó szemére a látottakat. Sorrendben 20mm-es és 40mm-es F/1.0 objektívvel rendelkeznek, ám különlegességük, hogy az objektívek cserélhetők. Ha a felhasználó megveszi az egyik típust, kiegészítésként beszerezheti hozzá a másik típus objektívét (kb. 400 ill. 900€), ami a lesen csavaros menet segítségével cserélhető. A 20mm-es, 1.5x nagyítású, 1000m észlelési távú változatot erdőbe, a 40mm-es, 3x nagyítású, 2000m észlelési távú változatot mezőre szánja a Zeiss.

Balra 20mm-es objektív, jobbra 40mm-es objektív

További különlegessége a DTI 6-osoknak a tárcsás kezelőfelület (ErgoControl Concept), és a ZSIP Pro képfeldolgozó algoritmus (Zeiss Smart Image Processing), mely a különösen részletes és nagykontrasztú megjelenítésért felel azáltal, hogy több szekcióra bontja a képet és ezeket a területeket külön optimalizálja (ez valami olyasmi megoldás lehet, mint a Leica LIO technológiája).

A készülékek fotót, videót tudnak rögzíteni beépített memóriára, cserélhető akkumulátoruk 6.5 óra üzemelést tesz lehetővé. A kamerák alvó módja automatikus, felébred ha megemeljük és alszik, ha letesszük.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix csúcs céltávcsövének tesztje.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix Dome M6T25S autós kereső hőkamera kicsomagolása, első benyomások

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc A Thermtec idei harmadik bemutatott modellcsaládja a kompakt Vidar céltávcső 2.0 verzió.

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Új hőkameramárka születik a világra, ezen belül Magyarországra is. De ki is ez a Nocpix? Egy ismeretlen ismerős...