Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új keresőtávcső érkezik a Leicától január elején

Olvasási idő: < 1 perc Marketingkampány indult a Leicánál, aki szeretne feliratkozhat, hogy elsőként értesüljön a január 6-án bemutatásra kerülő új “igazi nagyság” modellről.

A marketingszlogenek a “True Greatness”, úgymint “Valódi Nagyság”, és a borítóképen is olvasható mondat, miszerint “a kis dolgok okozzák a nagy eseményeket”. Hogy pontosan milyen távcső érkezik a németektől 2022. január 6-án, azt egyelőre nem tudni, de a promoképen szerintem egyértelműen egy új, távmérős Geovid modell látható.

A Leica Geovidről annyit kell tudni (azon túl, hogy a világ egyik legjobb távmérős keresőtávcsöve), hogy 2020 januárjában mutatták be az eddigi legfejlettebb Geovid 3200.COM modellt, melyről tesztünket itt, videós bemutatónkat pedig itt találjátok. Különös ismertetőjegye a zseniális optika mellett a 3200 yardos (kb 3000 méteres) fejlett távmérés, és az okostelefonnal való bluetoothos kapcsolódás lehetősége, melyről tűpontos ballisztikai profilokat tölthetünk át a távcsőre. Ezzel a Geovid többféle formában tudja megmutatni a mért távon szükséges fölétartást, vagy klikkszámot, amit a ballisztikai tornyos céltávcsöveken állíthatunk be.

Eztán jött a Swarovski új EL Range keresője, ami bár picivel gyengébb távmérőt kapott, de a ballisztikai programon kívül még egy digitális iránytűvel támogatott, utánkeresést segítő funkcióval is ellátták. Más gyártóknál (ld. Sig Sauer) meg ugye olyat is találhatunk már, hogy a keresőtávcső közvetlen kapcsolatban van a céltávcsővel, így a ballisztikai kompenzáció automatikusan történik.

Kíváncsian várjuk, hogy az új Geovidban milyen újítást eszközöl majd a Leica. Januárban kiderül! Aki akar, ezen az oldalon feliratkozhat az eseményre.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Nemrégiben a Leica bemutatta a jóárasított Rangemaster CRF távmérőt, és az egyszerre csinos és okos Geovid Pro AB+-t.

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Elérkezett a németek hőkamera-családjának második generációja, szokás szerint egymásra épülő, kereső és előtét párossal, európai szenzorral, igény szerint távmérővel.

Optika teszt

Olvasási idő: 3 perc Nemrégiben megújult az alap, mondjuk inkább úgy, legendás Leica Geovid R széria. A régi "tégla designt" felváltotta egy frissebb, modernebb...

Optika teszt

Olvasási idő: 4 perc Egy ideje már lehet kapni itthon az Alpen Optics távcsöveit, de eddig csak a távmérős Apexet próbáltam. Alig vártam már,...