Kalappal!

Mit keresel?

Kiegészítő teszt

Teszt: Olight keresőlámpák összehasonlítása

Olvasási idő: 9 perc Górcső alá vettem az Olight jópár kézi és fejlámpáját. Ezek összevetése, rövid bemutatása következik, végül pedig egy videó a keresőlámpák egymáshoz viszonyított fényerejéről. Puskalámpák ebben a tesztben nem szerepelnek, de taktikai lámpa előfordulhat.

Lapozás a ← → (nyíl) gombokka!

Fejlámpák

Olight Array

Leggyengébb fényerő (de méretéhez képest meglepő), közepesen szórt fény

Ez az Olight egyik, ha nem a legkisebb méretű fejlámpája, ehhez képest meglepően erős. A lámpa feje gyűszűnyi méretű, nem is tartalmaz sem kapcsolót sem akkut. Előbbi oldalt helyezkedik el, utóbbi a tarkónál, emiatt a fejpánt egyik oldala végig van vezetékezve. Az akkut és a kapcsolót összekötő kábel gyorscsatlakozással szétszedhető. Nyilván nem a legerősebb fejlámpa, ami létezik, de méretéhez képest tényleg nagyon jó, tud annyit, mint a saját Decathlonos fejlámpám 10x ekkora méretben. Kikapcsoláskor nagyon elegánsan, lassan alszik ki a fénye. A kis fejecske billenthető, két LED van benne, és többféle üzemmódra képes. Tud csak egy LED világítani, vagy egyszerre a kettő, és mindkét módot tudja kisebb fényerőn, vagy erősebben. Ezek között a halántékunknál elhelyezkedő bekapcsgomb hosszú, és/vagy dupla nyomásával tudunk váltogatni. Van azonban még egy jellemzője az Arraynek, ez pedig a hátsó, piros “helyzetjelző” lámpa, ami az akkumulátoron kapott helyet. Bekapcsoláskor e viszonylag nagy és fényes, vörös LED-gyűrű megmutatja az akku töltöttségét, aztán elkezd forogva villogni. Ez nem biztos, hogy mindenkinek szimpatikus lesz, inkább futáshoz, vagy autóút szélén sétálásra való, hogy hátulról is jól lássanak bennünket. Ráadásul kikapcsolás után a gyűrű még világít pár másodpercig.

FRISSÍTÉS: mire a teszt elkészült, megjelent az Array 2

Lapozás a ← → (nyíl) gombokka!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix csúcs céltávcsövének tesztje.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix Dome M6T25S autós kereső hőkamera kicsomagolása, első benyomások

Videók

Olvasási idő: < 1 perc

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Az Infiray Rico 2 RH50R hőkamera céltávcső tesztvideója