Kalappal!

Mit keresel?

Kiegészítő teszt

Teszt: Olight keresőlámpák összehasonlítása

Olvasási idő: 9 perc Górcső alá vettem az Olight jópár kézi és fejlámpáját. Ezek összevetése, rövid bemutatása következik, végül pedig egy videó a keresőlámpák egymáshoz viszonyított fényerejéről. Puskalámpák ebben a tesztben nem szerepelnek, de taktikai lámpa előfordulhat.

Lapozás a ← → (nyíl) gombokka!

Olight Odin Mini

Nagy fényerő, fókuszált kerek fény

Nem titkoltan hasonló céllal vettem górcső alá, mint a Freyrt. Nagyon pici, nagyon könnyű, eleve felfogatásra tervezték. Lengőkapcsolós, ráadásul az újfajta jár hozzá, ahol elég csak megnyomni a lengőkapcsolót a folyamatos világításhoz, nem kell nyomva tartani. Íjászatnál ez jó, mert a nyomva tartott kapcsolóval markolni kell az íjat, ami lövésbe csavarást, pontatlan lövést eredményezhet. Álom vadászíjász lámpa lenne? Hát, ha nem is álom, de használható. Nem annyira erős, mint gondoltam, de íjászathoz elegendő lehet, igaz jobb lenne, ha picit fókuszáltabb fénye lenne. Ami a felfogatását illeti, itt nyilván nagyon nem az íjászokra gondoltak, hanem a rendvédelmi szervekre, katonákra. A lámpa integrált felfogatórendszere is ennek megfelelően lett kialakítva, ilyen jellegű felfogatást csak taktikai fegyvereken találunk. Ahhoz, hogy egy szimpla gyűrűvel tudjuk felfogatni csőre vagy stabilizátorra, le kell szedni egy alkatrészt a tubusáról, ebbe meg már nem akartam belemenni. A sima Odin Picatinny szerelékkel érkezik, az egy fokkal egyszerűbb megoldás.

Lapozás a ← → (nyíl) gombokka!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix csúcs céltávcsövének tesztje.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Nocpix Dome M6T25S autós kereső hőkamera kicsomagolása, első benyomások

Videók

Olvasási idő: < 1 perc

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Az Infiray Rico 2 RH50R hőkamera céltávcső tesztvideója